Vinyltexter

Vinyltexter, ett utmärkt val

Vinyltext är ett utmärkt och prisvärt alternativ för små och större företag att kunna marknadsföra sig och de erbjuder många olika användningsområden. Även privatpersoner uppskattar vinyltexter för bland annat inredning, bilar, båtar och brevlådor. Vinyl är slitstark, hållbar och ser snygg och professionell ut. Man kan enkelt ändra vinyltexten vid behov om man väljer en som inte är permanent. Vinyltexter består av text och bild utan bakgrund vilket ger ett mycket attraktivt intryck. Vinyl kan användas både inom- och utomhus på exempelvis skyltfönster, bilar, väggar, plastytor, kaklade ytor, metallytor samt andra hårda ytor.

snabb-leverans

Snabba leveranser!

högsta-kvalitet

Högsta kvalitet

enkelt_att_använda

Enkelt att använda

Korrekt och hållbar text

Vinyltexter går att få i flera olika storlekar, former och färger med fritt val av typsnitt för bokstäver och siffror. När man vill skylta på en företagsbil, ett fönster eller en lokal är vinyltext ett riktigt bra val. Vinyltexter är utmärkta för företag såsom caféer, butiker eller restauranger som vill förnya eller förbättra sin skyltning. Vinylen kan används på entrédörrar, fönsterrutor och företagsbilen. En vinyltext kan sättas på fönsterrutans insida genom att få texten spegelvänd. Det går dessutom bra att skapa och använda din egen design.

För ett företag att synas på vägen är vinyltexter för företagets bilar oslagbart. Man kan välja en enkel eller mer komplex text med företagets telefonnummer eller webbadress skapad med iögonfallande och unik design. Vinyltexter är enkla och snabba att applicera och består av självhäftande utskurna bokstäver i vinyl. Vinyltexten monteras snabbt med korrekt avstånd tack vare en appliceringstape som täcker bokstäverna och som tas bort vid applicering.

För att få en text eller design som är felfri är vinyl det perfekta valet. I motsatt till handgjord text är vinylbokstäver eller siffror hundra procent enligt er design. Flyttbar vinyltext kan enkelt bytas ut och orsakar ingen skada på varken fordon, fönster eller byggnad. Det finns otroligt många användningsområden för skuren vinyl som exempelvis logotyper och reklam där texterna består av helt felfria bokstäver.

 

Vinyltext på mässor, utställningar och gallerier

För många evenemang som exempelvis mässor, gallerier och utställningar är text mycket betydelsefulla. Tydliga titlar och effektiva och synliga bildtexter är viktiga och genom att använda vinyltext uppnås detta på ett enkelt och ekonomiskt förmånligt sätt. Eftersom många evenemang är tillfälliga är vinyltexter att föredra eftersom de enkelt kan tas bort. Företag behöver ofta strategier för att kunna synas på mässor med logotyper, kontaktinformation och text om varumärket. Vinyl är ett bra val för att skapa dessa med en garanterad professionell look. Vinyltexter är exempelvis perfekt att använda på en tom vägg i ett galleri eller på ett bås på en mässa.

 

Råd och tips för att skapa en vinyltext

Det är viktigt att se till att vinyltexten inte för liten utan att den är tillräckligt stor för att kunna läsas av alla. Vid större text kan man till exempel använda grafik med fet text för att synas bättre. Om texten placeras inomhus på en plats med starkt ljus är det rekommenderat att använda vinyl med matt yta. Vinyl med glansig yta som utsätts för starkt ljus inomhus kan skapa en bländande effekt som kan göra det svårt att läsa texten. Vinyl med glans som placeras utomhus ger däremot ett vackert och levande utseende. Val av teckensnitt är vanligtvis baserat på personligt tycke men bör vara tydlig och lätt att läsa. Att blanda teckensnitt skapar ofta en snygg effekt men använd helst inte mer än tre stycken så att temat hålls konsekvent. Vid val av färg är det bra att först titta på vinyltextens blivande bakgrund. Om bakgrunden är i en mörk färg är det klokt att välja en ljus färg på vinyltexten så att den syns ordentligt och är enkel att läsa. Om bakgrunden är ljus är det bäst att välja en mörkare nyans på färgen för vinyltexten.

 

Vinyltext är text som konturskurits i vinyl utan bakgrund. Vinyl har lång hållbarhet, är slitstarkt och kan fästas på fönster, dörrar och väggar både inom och utomhus. Andra fördelar är att vinyltexten monteras enkelt och snabbt samt kan ändras eller tas bort vid behov. Vinyltexter är utmärkta att använda för bland annat öppettider, företagsnamn, logotyper, företagsreklam på fordon och mässor.